2015. július 27., hétfő

Egy helyen a kormányablak és a foglalkoztatási szolgálat Zalaszentgróton


Zalaszentgróton, mintegy százmillió forintos beruházás nyomán nyílt meg hétfőn az első olyan kormányablak Zala megyében, ahol ez az ügyintézés és a foglalkoztatási szolgálat közös épületben működik.

Rigó Csaba kormánymegbízott az átadáson elmondta: a hat zalai járási székhely közül háromban - Zalaegerszegen, Hévízen és most Zalaszentgróton - nyílt új kormányablak, de őszig Nagykanizsán, Keszthelyen és Letenyén is megnyitják az új vagy felújított ügyintézési helyeket.

Zalában a mintegy százmillió forintos költséggel felújított zalaszentgróti az első olyan hivatali épület, ahol a kormányablakot és a foglalkoztatási szolgálatot egy helyen működtetik, megkönnyítve ezzel az állampolgárok ügyeinek intézését.

A kormánymegbízott kifejtette, mindenütt népszerűek a kormányablakok, példaként említve, hogy a Quaestor-károsultak vagy az állami rezsicsökkentésekhez ötletet adók is jelentős számban keresik fel a hivatalokat.

Hozzátette azt is, hogy a kormányablakokban intézhető ügyek száma is folyamatosan bővül, július végétől például 47 új ügykörrel gyarapodik az ügyfélszolgálatoknál indítható ügyek köre.

Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő különösen fontosnak nevezte, hogy Zalaszentgróton is megújult környezetben fogadják a hivatali, munkaügyi ügyintézésre érkezőket, más járási székhelyhez viszonyítva ugyanis a hátrányosabb helyzetűek közé tartozik az észak-zalai város és térsége. Az ott élők államigazgatási szolgáltatásokhoz való hozzáférését ugyanakkor jelentősen segíti az ügyfélbarát, átlátható és gyorsabb ügyintézést lehetővé tévő kormányablak. MTI